tisdag 25 maj 2010

Vem kan man lita på?


Diverse opinionsundersökningar visar att vänsterexperimentet har ett större eller mindre övertag gentemot Alliansen. När det gäller förtroendet för statsministern vinner Fredrik Reinfeldt över Mona Sahlin. Förtroendet för regeringen vad avser förmågan att styra landet genom den ekonomiska krisen är grundmurat. Varför ger då inte detta utslag i röstsiffrorna?

Karl Kraus, 1874 – 1936, skrev att demagogens hemlighet ligger i att göra sig lika enfaldig som massan. Där har naturligtvis Sahlin, Ohly och Wetterstrand ett övertag. För oss som tror på människan är detta inte riktigt sant.

Jag tror på förnuftet och inte på massan. Jag tror på individen och dess förmåga att fatta beslut. Därmed är Alliansen för den tänkande människan det enda alternativet. Vem kan lita på Ohly? Vem kan lita på Sahlin som övergivit kampen mot kommunismen och anser att USA skall dra sig tillbaka från världen? Vem kan lita på Wetterstrand som inte förstår de mest elementära ekonomiska frågor och lever i en fantasivärld? Vem kan man lita på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar