onsdag 26 maj 2010

Förändring eller förbättring


Så enkelt är valet i höst enligt Mona Sahlin. En röst på vänsterexperimentet innebär förändring och en röst på Alliansen förbättring. Ett enkelt val för de flesta.

Det är tydligt att förändring börjat på alla plan. Och vänsterfalangen in (S) drar partiet in på Ohlys, han som inte längre kallar sig kommunist, planhalva. Ett tydligt exempel på detta är utrikespolitiken, där Sverige skall kräva USA:s återgång till isolationismen, alla amerikanska baser skall bort och den eviga freden infinna sig.

Det är ingen tvekan om att (V) dikterat vänsterexperimentets utrikespolitiska program. Livligt understödda av (MP):s gamla rödvinsvänster. Aspirerar Ohly på att få göra sitt intåg i Arvfurstens palats?

Andra förändringar som leder till försämringar är den störtflod av höjda skatter som kommer att skölja över oss. Skattehöjningarna innebär inte bara mindre i plånboken för medborgaren. De medför en maktförskjutning från individen till politikerna. Många politiker är långt ifrån kompetenta – särskilt inom den rödgröna sörjan finns många som man med största tvekan skulle låna ut en stege till. Och det handlar inte bara om Yvonne Ruwaida även om hon är ett mycket bra exempel.

För min del vill jag omformulera Sahlins förändring till förändring och försämring för alla utom nomenklaturan. Men det är klart – då känner Ohly sig nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar