fredag 21 maj 2010

… det står med brede bøge…


Var för en tid sedan i vårt södra grannland. Är mycket förtjust i Danmark som i mångt och mycket är ett mer tolerant land än vårt kära fosterland. Vi bodde på ett hotell i Sönderjylland med ett utmärkt kök. Pricken över i var jag kunde njuta en cigarr tillsammans med kaffet och konjaken i ett mycket trevligt rökrum. Detta gjorde att jag och våra vänner kunde trivas och umgås.

I Danmark finns en speciell atmosfär och då menar jag inte i första hand toleransen mot livsnjutare utan själva luften man inandas. Att Danmark är jordbruksland är otvetydigt. Att grisuppfödning är en stor och betydande näring kan i alla avseenden insupas. Men lukten från jordbruk och boskapsskötsel uppblandas med lukten av stenkolsrök.

Vet att danskarna är mycket goda affärsmän. Den bästa affären gjorde man när man fick miljöaktivisterna att stänga Barsebäck. Dessutom är Danmark en ledande producent av vindkraftverk. Slutsatserna överlåter jag åt andra att dra, men vill gärna peka på att Yvonne Ruwaida åker mycket taxi och har stora mobiltelefonräkningar.

…Vort gamle Danmark skal bestå – med hjälp av (MP)?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar