lördag 8 oktober 2011

Funderingar under sabbaten


Juholt är i blåsväder igen. När den socialdemokratiska skuggbudgeten presenterades häromdagen, så var ett av förslagen en kraftfull satsning mot skatte- och bidragsfusk. Tommy Waidelich skrev i ett pressmeddelande: ” Vi vill att kraftfulla åtgärder vidtas mot dem som undanhåller inkomster från beskattning eller bryter mot andra bestämmelser som hederliga företag och privatpersoner följer.”

Då inställer sig genast en elak fråga – är Juholt att betrakta som hederlig? I min värld är 160 000 kr inte direkt att jämföra med frimärkskassan. Fusket har pågått i fyra år. Juholt har polisanmälts och utreds av åklagare.

Juholt aspirerar på att bli statsminister. Det är ingen blygsam ambition. Juholt begär förtroende av väljarna. Det är solklart att en sådan man har förbrukat all tillit.


Radarparet Juholt – Waidelich framstår allt mer som Bill och Bull. Undrar var någonstans i kulisserna man hittar Elaka Måns. Trösterikt för en moderat att dessa herrar leder socialdemokratin bort från den dominerande roll detta parti haft alltför länge i svensk politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar