fredag 14 oktober 2011

En kväll utan Juholt


Media och Juholts fiender har kontaminerat pressen, både den tryckta och digitala, under en längre tid. Verkställande utskottet har fattat sitt beslut. Låt oss därför lämna ett parti som sönderfaller och ägna oss det väsentliga – boendedialogen i Fagersjö.

Denna stadsdel i Farsta är mycket vackert belägen med underbara omgivningar. Det skulle bli en s k ABC-förort men fick aldrig några arbetsplatser, centrum förföll och försvann så nu är det bara B – bostäder. Dessutom en tunnelbaneförort utan tunnelbana.


Fagersjös största problem är inte att Fagersjöviken växer igen. Det är att Fagersjö är ett område till vilket de sociala förturerna skeppas. Det innebär att de etablerade familjerna söker sig från hyreshusen och att delar av samhället långsamt förfaller socioekonomiskt. Skolan håller hög standard och barnomsorgen fungerar väl. Men klyftorna ökar sakta men säkert. En tragedi för både de boende och de tillkommande.

Något vi alla undviker att tala om. För övrigt vill jag framhålla att vad avser de lokala frågorna finns ingen avgrund mellan de två stora, (M) och (S), vi är mer överens än vi ibland vill medge. Men låt oss sprida gracerna vad avser sociala förturer.

Funderingar efter en boendedialog där bara de engagerade mötte upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar