lördag 7 augusti 2010

Snacka om nyheter



En grå, trist och regnig eftermiddag i Fagersjö. Rena rama sossevädret. Har försökt muntra upp oss med crepes med räkstuvning och en päronpaj.

Ett slikt väder kräver mer är lukulliska uppmuntran. Exempelvis att läsa om att det mesta i landet går åt rätt håll. I Dagens Nyheters ekonomibilagor finner man att arbetslösheten fortsätter nedåt – 50 000 fler hade arbete i juni jämfört med för ett år sedan. Börsen har stigit till årsbästa. Tjänsteproduktionen och restaurangbranschen går uppåt. Allt visar att vi är på rätt väg.

Rubriken ”Spikrakt uppåt för Stockholm” stämmer inte ner humöret hur hårt än regnet piskar på rutorna. Nyanställningarna väntas öka i många branscher som exempelvis privata tjänstenäringar. Solen finns bakom molnen.

Men säg den glädje som vara för evigt. Carin Jämtin ansluter sig till vädret och stämmer ner humöret. Hon vill begränsa det fria skolvalet i Stockholm. Tråkigt för Nancy och Helder vars barn stortrivs i Engelska skolan och alla andra som vill satsa på sina barns framtid. I sossarnas Sverige är det alltid grått och trist. Hur länge kan vi välja färg och utseende på paraplyerna? Eller ses paraplyn som en klassmarkör? I Jämtins och Sahlins Sverige kan man aldrig vara säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar