tisdag 10 augusti 2010

Skatt på de förmögna


Bombi Bitt fäller vid tillfälle följande kommentar. ”Om man har en femtioöring i lommen och inte vet om den. Är man då rik eller fattig?”

Om olyckan är framme den 19 september kommer många att inse att de har en femtioöring i lommen – de är att betrakta som rika – och får skatt för dem som betraktas som förmögna. Vilken överraskning. Man hade ju bara ett radhus i Farsta. Men visst känns det skönt att anses förmögen.

2 kommentarer:

  1. Hej Roland!

    Det är rätt så logiskt att de "rika" , eller snarare de rika kapitalisterna skall vara med och bidra med mer. Alla behöver vi förr eller senare välfärdsstaten, dvs vi behöver sjukvård, äldrevård osv. Då måste man vara villig att vara med och betala för det.

    Eller vill du att det skall se ut som i USA. Det låter nästan så i mina öron. Jag har egen erfarenhet av USA. Det är verkligen gigantiska klassklyftor, vilket sliter sönder ett land/nationen inifrån.

    Det är egoistiskt att bara tänka på sig själv och säga att "du får skylla dig själv" till de som inte är rika.

    Ni har uppenbart inte lärt er särskilt mycket. Efter åtta år med Bush lämnades makten över till Obama med förödda statsfinanser och två vansinniga krig.

    Den politik som ni verkar vilja bedriva är just den ansvarslösa politik som Bush/McCain står för och som röstades bort av de unga väljarna i Amerika.

    Det måste ju bara betyda att de unga och även många andra i Amerika är mycket mer intelligenta en de som har blivit hjärntvättade av högerns propaganda.

    Egoism bygger inte ett land starkt. Solidaritet och jämlikhet bygger att land starkt eftersom då håller man ihop landet och lämnar inte de arbetslösa och de långtidsarbetslösa och de sjuka i sticket , eller förnedrar dem vilket är vad som nu sker i Sverige. Ni har pajat A-Kassan, Slängt ut nyutexaminerade ur arbetslöshetsförsäkringen och skapat kaos i sjukförsäkringen.

    Det är märkligt att du inte förstår det här, men så är ju Moderater egoister som inte tänker på någon annan en sig själv och som tycker att folket är parasiter och att alla sjuka är "simulanter" enligt din kollega Axén.

    Ni är verkligen inkompetenta och förstår verkligen inte hur ett land fungerar.

    SvaraRadera
  2. Ja de var sanningen ord. God jul

    SvaraRadera