söndag 4 december 2011

Ständigt denne Juholt


Att Juholts position är ifrågasatt behöver inte diskuteras. Vad som däremot behöver granskas är Juholts bild av det framtida Sverige. Hur ser Juholtland ut? Vilken framtid kan man utläsa av hans retorik och visioner?

Juholt blickar tillbaka till ett land som de facto var en enpartistat. Politiken, läs socialdemokratin, var överordnat allt. Konfiskatoriska skatter gjorde oss beroende av det man felaktigt kallade samhället. Bortsett från de mycket rika och den politiska nomenklaturan var det fickpengsstaten. Här får du lite slantar att roa dig för – föräldrarna, politikerna fixar resten.


Den misslyckade skolan genomdrevs av Stellan Arvidsson. Hedersdoktor och dito professor i östtyskland. Behängd med diverse östtyska utmärkelser. Något som åtminstone jag betraktar som subversiv krigföring.


Allt som var vänster och revolutionärt var bra. Det matades vi med genom statstelevisionen. Inte ens barnen sparades. Det var Ville, Valle och Viktor samt att vara Vilse i pannkakan. De tecknade serierna kom från kommuniststaterna och barnen nattades med den östtyske John Blund.


Detta är Juholtland. DDR light. Ser fram emot hur Juholt tillsammans med Sjöstedt och hans kommunister bygger upp den nya muren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar