måndag 5 december 2011

Klyftorna ökar


Så lyder en rubrik i veckan nummer av Riksdag och Departement. Man framhåller att under 1970-talet minskade klyftorna och Sverige blev det mest ekonomiskt jämställda landet i världen. Vad man inte nämner är att under den tiden sjönk Sverige som en sten i välfärdsligan. Från ett att av de rikaste länderna i världen till en mycket medioker placering.

Man nämner inte heller de drakoniska marginalskatterna som gjorde att en nattsköterska tjänade mindre än den som arbetade dagtid. Inte heller påtalas att det för en kvalificerad hjärnkirurg var mer lönsamt att stanna hemma och tapetsera än rädda liv.

En spännvid behövs i ett samhälle. Det är kraften som driver detta framåt. Den trögflytande ån driver inga kraftverk utan det är forsarna med fallhöjd som skapar energi.


Något att tänka på när Juholt et consortes vill vrida klockan tillbaka. För det fanns en överklass i det nivellerade 70- talet – socialdemokratiska politiker och LO:s fackpampar.

1 kommentar:

  1. Pokies games to play online - Goyangfc
    Pokies games to play online. 포커 디펜스 Best Pokies Online Pokies 엠비 션 주소 Sites. 강원랜드여자앵벌이 Best Pokies Online Pokies Sites. Pokies Games 울산 대딸 to Play 슈어 벳 Online. Best Pokies Sites.

    SvaraRadera