söndag 24 januari 2010

Mänsklighet

Det finns något som kallar sig för Tankesmedjan Mänsklighet. Denna har granskat ett överklagande om avslag av försörjningsstöd, som behandlats i Länsrätten, där jag tjänstgör som nämndeman. Eller som denna tankesmedja så elegant uttrycker det ” hobbypolitiker som avslår slentrianmässigt överklaganden från personer som fått avslag på försörjningsstöd. Hobbypolitikern i Farsta, herr Bjurström, är jävig och denne Bjurström är nu anmäld för jäv.”

Beskyllningen är naturligtvis helt ogrundad och på sitt sätt absurd, men det kan vi lämna därhän. Man borde snarare fundera över vad denna s k tankesmedja står för. Man anser att Eu står för fascism. Vidare anser man att de Jobbtorgen egentligen handlar om fattigvårdsförvaring och att arbetssökande systematiskt kränks. Anser denna ”tankesmedja” att de hårt arbetande skall försörja dem som faktiskt kan försörja sig själva? Är detta den nya tidens rentierer – att leva utan att arbeta? Eller vad menar man egentligen?

Kan ta ett exempel från mitt eget grannskap. En medelålders kvinna som levt på bidrag de sista 10 åren har idag, tack vare jobbtorget, fått en meningsfull sysselsättning och slipper leva på ”socialen”. Inte minst hennes tonårige son kanske tycker kanske det är trevligt att kunna berätta att mamma har ett arbete. Men så tycker tydligen inte ”tankesmedjan” Mänsklighet.

Vilken mänsklighet står man då för?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar