söndag 1 januari 2012

Socialdemokratin och demokratin


Hämtar följande från Svenska Dagbladet. ”Stödet för Socialdemokraterna fortsätter att falla och når i Svensk väljaropinions mätning, 2012 års första, bara 25,3 procent av väljarstödet. Det är ett tapp på 1,2 procentenheter sedan den förra mätningen.”

Socialdemokraterna har tappat röster alltsedan valet 2010. Det finns ett antal gråterskor som anser att detta tapp i väljarstöd för socialdemokraterna är ett hot mot demokratin. Enligt mitt synsätt var den socialdemokratiska dominansen under de senaste 50 åren det verkliga hotet mot demokratin. När jag började som fritidspolitiker var demokrati lika med socialdemokrati. Allt annat var otänkbart. Man var en mänsklighetens fiende – sossarna var de godas förkämpar. För en humanist och tänkande August svårt att förstå –men så var det.

Som en sann demokrat gläds jag över att den socialdemokratiska hegemonin går mot sitt slut. Att människan återfår sin egenmakt och vi kanske kan ana att envar är sin egen lyckas smed. Låt oss slippa socialdemokratins nostalgiska strävan efter DDR-light. Om kaos är granne med Gud så är vänstern granne med helvetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar