torsdag 12 januari 2012

Oss är en frälsare född


Så har Jonas Sjöstedt blivit ny ledare för (V), kommunisternas parti. Vad har Sjöstedt att erbjuda svenskarna? Först och främst 6 timmars arbetsdag –naturligtvis med samma lön som tidigare. Vidare skall den föråldrade arbetsmarknadslagstiftning bevaras och helst skärpas. Om den fria rörligheten inom EU säger Sjöstedt: "I dag är lönedumpningen och det hänsynslösa utnyttjandet av utsatta människor en realitet på svensk arbetsmarknad". Mycket annat finns i den Sjöstedtska godispåsen och det är som vanligt någon annan som betalar.

Eftersom det är fel att bo i Stockholm i allmänhet och på Östermalm i synnerhet uttrycker Sjöstedt en stark längtan till miljonprogrammets förorter. Tror att Sjöstedt lätt kan byta bort sin innerstadslägenhet till en 2-rummare i Flemingsberg. Då hamnar dessutom utanför Stockholm.


Vänsterpartiet har hittat sin frälsare som enligt vissa kan ta väljare från (M). Socialdemokratin väntar ännu på sin messias. Juholt driver sin flock som en Moses genom öknen. En vänstervridning inom (S) medför sannolikt ytterligare tappade väljare främst i storstadsregionerna och ett fjärmande från (MP). Härliga tider, strålande tider.

1 kommentar:

  1. Fast nu går det ju åt helsicke för ditt parti. Reinfeldt är ju helt slutkörd, Bildt lika arrogant som vanligt och en borglig försvarsminister ljuger svenska folket mitt i ansiktet. Som de nya moderaterna har blivit så duktig på att göra. FP är arga, KD med, Alliansen spricker.

    Härliga tider, strålande tider. :)

    SvaraRadera