måndag 21 november 2011

Erfarenheter från Rådssalen i Stockholms Stadshus


Har suttit med under budgetdebatten i Kommunfullmäktige. Intressant och lärorikt i många avseenden. Inte minst då de olika partiernas företrädare intar talarstolen. Borgarråden Sten Nordin och Joakim Larsson lyckades desarmera Caremas tillkortakommanden, men tyvärr trängde detta inte ut till oppositionen. Dessa malde på – utomordentligt tröttande.

Något som jag uppfattade var att det ledande oppositionsborgarrådet, Karin Wanngård, definitivt inte är socialdemokratins skarpaste debattör eller skickligaste retoriker. Tomas Rudin är absolut den skarpaste hjärnan med den vassaste tungan. Övriga socialdemokrater som äntrade talarstolen framstod som ointressanta, bleka och fantasilösa. Ersättaren Gunnar Sandell gjorde tvenne inlägg – det ena svagt och det andra taktlöst.


Miljöpartiet har fått ett nytt borgarråd, Daniel Helldén. Internt lär han gå under namnet Slussentrotskisten. Tror jag förstår varför. Han vill höja skatten och därmed slå mot de lågavlönade, men dessa är ju inte miljöpartiets väljare så det spelar väl ingen roll. Vi skall dessutom sortera matavfall för att det skall kunna produceras mer biogas. Ser fram emot hur detta skall organiseras i det lilla utrymme vi har under diskbänken. Har ett annat mer radikalt förslag. Eftersom vi enligt (MP) inte skall ha bilar så låt oss ersätta dessa med hushållsgrisar. De äter vårt hushållsavfall, vi stallar dem i våra tomma garage och tränar dem till att bli dragdjur.


(V), kommunisternas parti, gick naturligtvis längst. Damerna från Östermalm talade sig hesa för att kommunalskatten skulle höjas. Den skatt som drabbar de lågavlönade hårdast. Dessutom skall vi ha en bilfri söndag och en köttfri måndag. Inser att dessa realsocialister försöker anpassa oss till ”arbetarnas paradis”. Där var alla dagar bilfria och de flesta köttfria. Välkommen till (V):s, kommunisternas partis, DDR-framtiden.


Efter denna debatt – Stå stark du ljusets riddarvakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar