fredag 1 juli 2011

Ideologiska funderingar




Alliansen förlorade omröstningen avseende sjukförsäkringen i riksdagen. Juholt hotar det femte jobbskatteavdraget. Kristdemokraterna håller riksting och man kommer att bestämma sig för om man skall bli förbudspartiet par préférence eller någonting annat. MUF vill tvätta bort bilden av moderaterna som ett hårt och känslokallt parti präglat av egoism och värnade de ”rika”. Vällovligt i mina ögon.

Bilden av framtiden är det vi vinner val på. Som övertygad moderat är min framtidsbild frihet under ansvar. Då blir inte det femte jobbskatteavdraget ett mål utan ett medel. Reformeringen av sjukförsäkringen icke ett medel för att dj-s med sjuka utan att på sikt återföra denna försäkring till ett normalt försäkringssystem. Icke en evighetslång försörjning för vissa.

Begreppet trygghet har ockuperat av sossarna. Ge oss din lön och vi fixar resten. Junilönen uteblev för de anställda på SAAB. Då behövs en sparad slant för överlevnad. Vilka möjligheter har man att skapa en ekonomisk buffert om det offentliga lägger beslag på huvuddelen av lönen och ytterligare konfiskeras genom ett otal indirekta skatter? Trygghet är att kunna gardera sig för alla de eventualiteter som livet innebär.

Frihet och ansvar hänger ihop. Det femte jobbskatteavdraget ökar friheten. Men i takt med att stat och kommun skall/måste sänka skatter och pålagor ökar det enskilda ansvaret. Vi är inte längre barn utan vuxna människor. En ideologisk fråga och en del av berättelsen om framtiden. Frihet innebär val. Frihet är att på sikt avskaffa förbuds- och förmyndarsamhället i dess nuvarande form. Att man tar ansvar för sig själv och sin familj.

Ansvar har man om man begår brott. Då tänker jag inte närmast på den som uppnådde 0,2 promille och körde bil. Den s.k. straffrabatten är absurd. Ju fler brott desto kortare straff – strider mot rättskänslan hos alla medborgare. Det borde ju vara precis tvärtom – fler brott innebär en eskalerande straffutmätning. Om de främlingsfientliga vore lite smartare skulle de studera utropslistorna i Södertörns tingsrätt. Brottsligheten bland utlänningar skulle minska dramatiskt om straffen blev hårdare och utvisning blev följden.

Ovanstående kan betraktas som spridda tankar från Farsta. De speglar tankar och funderingar som kommit fram i diskussioner bland vänner och bekanta. Min övertygelse är att vi måste möta vänstern med en klar bild av vår framtid. En framtid som ser människan som en resurs med stora möjligheter. Denna måste ställas mot vänsterns kollektivistiska människosyn, där individen inte begriper sitt eget bästa och därför politikerna ta över ansvar och plånbok. Detta är vår utmaning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar