tisdag 5 juli 2011

Upp till kamp







Eva Brunne har uttalat sitt stöd för ship to Gaza. På intet sätt förvånande, då Brunne är en trogen anhängare av vänstern. Detta till skillnad från huvuddelen av de som betalar hennes lön.

Den absoluta majoriteten av svenska kyrkans medlemmar är emot den politiserade kyrka som Brunne förespråkar. De är emot att det s.k. påskuppropet underkänner svenska folkets valutslag och att ett antal socialister kapar predikstolarna.

Svenska kyrkan tappar medlemmar i rasande fart. Sedan kyrkan skildes från staten år 2000 har över 620 000 personer lämnat kyrkan. Enligt dokument på svenska kyrkans hemsida så fortsätter medlemsraset. Mellan 1 november 2009 och den 31 oktober 2010 ansökte 57 699 personer om att få lämna svenska kyrkan. Motsvarande period året innan var antalet 71 783 personer. Samtidigt förlorar kyrkan medlemmar genom att en minskande andel barn döps in i kyrkan. Idag är det bara vartannat barn som blir medlem i kyrkan genom dop och den andelen minskar hela tiden.

Man kan då ställa sig frågan varför denna flykt från svenska kyrkan? Ekonomiska motiv finns naturligtvis, men dessa var sannolikt tyngst vägande när många observerade på skattsedeln hur dyra julottebesöken var. De senaste åren är kyrkans tydliga vänstervridning den grundläggande orsaken. Man kan tänka sig att vara med i ett trossamfund men inte en underavdelning till Komintern.

Jesus drev månglarna ur templet. Nu är det dags att driva politrukerna ur kyrkan. Får denna Brunne och hennes gelikar hålla på så kommer säkert vi att få nedanstående i psalmböckerna.

Fram! Fram! Fram! Fram!
Framåt i taktfasta led!
Fram! Fram! Fram! Fram!
Fram att med järnhand slå ned,
i grunden den härskande klassens stat,
dess köpta lakejer och falska prat som
kallas för "demokrati".
Kamrater mot bourgeoisien givakt,
nu fram vi marscherar i mäktig takt,
under ledning av klassens parti!

Fotnot

Från Rotes Wedding – en kampsång för agitprop. Musik Hanns Eisler och text Erich Weinert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar