måndag 6 september 2010

Hur tokigt kan det bli?


För min del tar jag valet den 19 september på allvar. Det handlar om frihet eller tvång – kommunister eller inte i regeringen. För vänsterexperimentet är det tydligen också ett avgörande val. Rädda välfärden genom att göra de arbetande människorna fattigare och låta några andra unna sig lyxen att leva som rentierer.

Med spänning motser man hur den rödgröna röran skall rädda Sverige från undergång. Då möter man ett antal radikala förslag. Samkönade toaletter är en ödesfråga för landet. Om det eventuellt skulle förvirra turister och andra besökare så måste de lära sig att vi tar täten.

I försöken att höja medborgarnas förmåga att kunna både älska och skratta måste vi ha kommunala butlers i tunnelbanan. Kan se min lilla hustru äntra bussen i Fagersjö med tvättsäcken i ena handen och inköpslistan i den andra för att träffa sin butler på Högdalens T-banestation. Hon kan säkert hålla sig för skratt.

Välfärden i Stockholm är nedmonterad och enligt vänsterröran breder nöden ut sig under Sten Nordins människofientliga ledarskap. Mot denna bakgrund satsar Carin Jämtin på att staden skall investera i ett holkprogram för fåglar och fladdermöss.

Sedan tar Ohly, han som inte kallar sig kommunist, till storsläggan och hävdar att vägen till jämställdhet går över bröstpumpar.

Är det Kafka eller Alice i underlandet? Det är emellertid detta vi skall ta ställning till den 19 september 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar