fredag 24 september 2010

Ett Farstaperspektiv



Funderingar från Farsta. Låter som tankar från Knohult. Åsanisse vid tangentbordet. Men jag är stolt över Farsta och vår förening. Ett stort antal lojala medlemmar i vår förening har överpresterat. Därför kan vi glädja oss åt moderata framgångar. I krets 4 ökar vi med 2 592 röster. Skillnaden mellan oss och (S) är 3,5 %. Inte dåligt i detta knallröda område.

Varför har sossarna då lidit ett svidande nederlag? Varför vill inte Gunnar Sandell, lokal sossepamp i Farsta, gratulera oss till segern? Varför är man så dåliga förlorare? Varför hotar Ohly, kommunisten med utomparlamentariska aktioner? Bortser då från dem som vi redan drabbats av i söderförort.

Man har bara ett perspektiv – den socialdemokratiska enpartistaten stödd av kommunisterna. Därför blir besvikelsen så stor.

Vill gärna citera socialdemokraten Harald Ullman. ”De solkade sitt varumärke genom att samarbeta med Vänsterpartiet. Ungefär som om någon på Volvos marknadsavdelning skulle komma på idén att man skulle marknadsföra Volvo och Trabant tillsammans.” Budskapen till medelklassen och arbetarna i industrin var att ”Vi ska införa förmögenhetsskatt och hur den drabbar vet vi inte. Och så ska vi ändra på fastighetsskatten. Till alla karriärmammor och städerskor som gillar Rut-avdraget, även om de ännu inte använt det, var budskapet: Bort med det! (…) Till dem som var oroliga över att industrin inte skulle få billig energi sade S: Vad är det för fel på vindkraft? Den är visserligen väldigt mycket dyrare än kärnkraft men vad då, vi måste ju ändå ställa om.”

Denna oro och dessa tvivel märkte vi i våra många samtal i Farsta.

Fortsätter att citera Ullman. ”Vi kan inte vänta” – ”Själv undrade jag om man väntade på arvodena?” Är för egen del ganska säker i dessa avseenden.

Sedan det här med Sverigedemokraterna. Vad är skillnaden mellan dem och (V). Klasshat eller rashat. Sven Rydenfelt lär ha sagt att tio procent av varje given population är dumskallar. Stämmer på ett ungefär om man lägger ihop antalet kommunister och Sverigedemokrater.

Stämman från Stockholms svar på Knohult slutar här. Klabbarparn lämnar tangentbordet för att annat bords njutningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar