tisdag 7 september 2010

Ekonomi i den högre skolan


Familjen Reinfeldts ekonomi har granskats av sossarna. Välutbildade människor med höga och ansvarsfulla positioner. De får för mycket över helt enkelt – usch och fy. Mona Sahlin tjänar lika mycket som Fredrik Reinfeldt. Hon tycker hon får mycket i plånboken. Är överens med Sahlinskan. Med hennes utbildning, och bildning, är hon överbetald och borde ha en närmast konfiskatorisk marginalskatt.

Låt oss lämna dess höga nivåer. Det handlar om de hårt kämpande låg- och medelinkomsttagarna vilka vinner på jobbskatteavdraget. Undersköterskan och metallarbetaren, sjuksköterskan och gymnasieläraren. Reformens stora vinnare. Att de s k högavlönade också vinner är ofrånkomligt. I annat fall skulle alla löneökningar över en viss nivå tillfalla staten. Om det regnar på prästen stänker det på klockaren.

Ekonomi är inte socialisternas starka sida. Carin Jämtin tycker att rutavdraget är en kostnad för statskassan. Avdraget i fråga är inte en kostnad utan en utebliven intäkt. Men utan RUT blir det en kostnad för arbetslösa.

Saliga äro de enfaldiga ty de skola besitta jorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar