lördag 11 september 2010

Die Fahne hoch …





Har deltagit i några valrörelser men aldrig någonting liknande denna. Visst har argumentationen varit hätsk, men man har försökt att hålla gränsen klar mot våld och hot.

Nu börjar våldet och lögnerna ta över. Äggkastning i Gubbängen. Punktmarkering från kommunisterna mot våra valarbetare i Farsta. Oavbrutet ringande till vakterna för att dessa skall tillse att vi kan utöva vår demokratiska rätt. När trakasserierna var som värst fick kommunisterna stöd av tjänstemän avlönade från LO. Men har man hamnat i dåligt sällskap så har man. Kanske skillnaden inte så stor som man tror. Har man dominerat staten i 90 år så kan det kanske det påverkat både omdömet och synen på demokrati.

Noterade att det fanns en stor mängd sossar i Farsta idag, men bara några få från de lokala föreningarna. Det var en massa avlönade funktionärer från LO. Vissa av dem uppträdde under falsk flagg och påstod sig vara ett ”opolitiskt” nätverk.

Det som jag anser vara allvarligt är att våld och sabotage breder ut sig. Det är kommunisterna och deras organisationer som tagit upp 30-talsmodellen för valrörelse. Tysta motståndarna, skräm dem, punktmarkera dem, riv ner deras affischer och slå dem gärna på käften. Och tydligen är sossarna med på detta.

Den som läst statskunskap vet att skillnaden mellan den fascistiska staten och sossarnas är hårfin. Men att man skulle ta kommunisterna med i båten och acceptera deras kampmetoder trodde jag aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar