torsdag 1 juli 2010

Sommarreflektioner


En tysk student skrev till en god vän som studerade i Oxford följande tänkvärda rader: ”Försvara altaret, tronen och hyddan. Men minns att altaret skall vara den Allsmäktiges fotapall och inte en hyckleriets tillflykt; att tronen aldrig får vara ett själviskhetens säte utan ha hela folkets samlade väl som sitt rättesnöre och att också den enklaste hydda är en fri mans borg.”

Detta skrevs under en annan tid och med ett annat synsätt som numera kan tyckas vara oss främmande, men vid en närmare eftertanke så kan man se det universella i det som skrevs för snart hundra år sedan.

Svenska kyrkan borde väl stå för altaret. Där finner man idag de politiskt korrekta medlöparna. Allt som luktar socialism är bra och då blir man hyckleriets tjänare och icke den Allsmäktiges fotapall. Förre ärkebiskopen förnekade i princip Gud och alltför många av prästerskapet anser Marx vara en större apostel än Paulus. K. G. Hammar var mannen som gav Babylon – den stora skökan – ett ansikte.

Tronen som den politiska makten har ersatts av demokratin. Detta är den rätta vägen. Winston Churchill skrev att demokratin är den minst dåliga av alla styrelseformer. Men det innebär att den kan missbrukas. Under socialdemokratins långa regeringsperiod har hela folkets samlade väl underordnats maktelitens själviskhet. Makteliten är SAP, LO, Hyresgäströrelsen och många andra organisationer knutna till dessa s k folkrörelser.

LO kämpar inte för att det arbetande folket skall få det bättre. Citerar från P J Anders Linder i Svenska Dagbladet. ”Utredaren Jan Edling tvingades sluta i LO på våren 2005 när han ville tala klarspråk om att sjukförsäkringen användes som A-kassa. Han tyckte att det var viktigare med aktiv näringspolitik för ekonomisk tillväxt än att slå vakt om varje utbetalning från socialförsäkringssystemet. Det tyckte inte hans chefer. Att få 80 procent av lönen när man inte arbetade var viktigare än vilken lön man skulle få 80 procent av, och där står LO kvar än i dag.”

Om LO verkligen brydde sig om det arbetande folket skulle man konstatera att Borgs jobbskatteavdrag betytt mer för undersköterskan och metallarbetaren än de senaste 10 årens avtalsrörelser. Och istället för att stödja Ohly och Sahlin så skulle man uppmana sina medlemmar att rösta på moderaterna.

Slutligen bör man betänka att också den enklaste hydda är en fri mans borg. Om man bor i Stockholm är finns ingen fri borg. Den enkla hyddan drabbas av fastighets- och förmögenhetsskatt. Med andra ord vill inte vänsterexperimentet att det skall finnas några fria män.

Några reflektioner den 1 juli 2010.

1 kommentar:

  1. Det lustiga i kråksången är att K.Marx var en känd antisemit - a propos kyrkans män och Jesus judiska ursprung.

    SvaraRadera