tisdag 30 november 2010

Funderar när november möter december


Det har gått en tid sedan det funderades i Farsta. Åtminstone för min del. De som känner mig har den största förståelse för detta då de vet att jag brukar framhålla att jag har mycket att tänka på men lite att tänka med. Nu är det sagt så jag slipper elaka kommentarer.

En annan sak är jag bytt dator med tillhörande programvaror. Underlättar inte att man befinner sig i Microsofts limbo. Sedan sägs det ju att förmågan att skapa är 10 procent inspiration och 90 procent transpiration. Med hänsyn tagen till a) förmågan och b) vädret blir det just ingenting. Man kan inte ens svettas. Lägg därtill Microsoft.

Om man nu inte kan svettas på grund av kylan så kan man i alla fall bli varm om hjärtat. DN skriver om den svenska tigern. BNP ökade med 6,9 procent under november vilket var den största ökningen i EU. Om vi inte haft Alliansregeringen och Anders Borg med jobbskatteavdrag hade det gått käpprätt år helvete. Östros och Ohly under Mona Sahlins ”ledning” hade snabbt fört oss till en grekisk nivå.

En annan sak värmer mitt sinne när jag läser Riksdag & Departement. Där hittar man rubriken ”Konkurrensverket jublar över reform”. Det handlar om att ytterligare en halv miljon svenskar har fått valfrihet inom vården under 2010 och att vårdvalsreformen har varit en framgång. Landstingen har tvingats införa vårdvalsmodeller i primärvården. Den socialistiska modellen, typ gosplan, har ersatts med frihet. Det värmer.

Det lär visst bli 20 minusgrader i Stockholm, men vi slipper den rödgröna frysboxen. Inte så illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar