lördag 12 maj 2012

Om sanningen skall fram




Sanning är ett relativt begrepp tycker många. Sanningen finns i betraktarens öga är en annan truism som man bekvämt kan luta sig tillbaka på om man inte vill ta ställning. Om man vill ta Wikipedia till intäkt för en definition så kan lyda som följer: Sanning ses som betecknande en egenskap hos ett påstående, som kan sägas vara sant eller osant, det vill säga antingen sant eller inte sant det vill säga falskt.

Betalar min TV-licens och finansierar därmed Sveriges Radio. Denna anses ju vara s k public service - m a o i allmänhetens tjänst. Utgår från att detta innebär någon form av objektivitet och att medarbetarna icke tjänar vare sig de politiska partier som de till äventyrs sympatiserar med eller låter sig korrumperas av vänskap eller annat. Skall det vara public service så skall det vara objektiviteten som styr – inget annat.


Döm om min förvåning när Fattiga Frida var förmögen. Inte som det beskrevs i serien ”Kluvet land”. En deprimerande historia berättades av Mona Masri, viken orsakade planenlig upprördhet över det Nya Kalla Sverige. Vad som inte kom fram om denna ”fattiga” kvinna var att hon äger en bostadsrätt i centrala Malmö, nära Konserthuset. Knappast någon medellös som jag ser det. Vad som är ytterligare intressant är att Frida Martinsson och Mona Masri, hon som gjorde programmet, är arbetskamrater på P3 i Malmö. För de som är mer intresserade av detaljerna finns det mycket att hämta hem på Internet.


Om nu huvuddelen av våra ”journalister” är kommunister eller på annat sätt vridna åt vänster så måste vi inse att det inte finns någon objektiv sanning i det som media förmedlar till sin publik. När egenintresset, det politiska skallet på den borgerliga regeringen ( d v s det vad svenska väljare har bestämt i ett demokratiskt val) förenas med vänskapskorruption blir det en sorglig soppa.

Vem skall man lita på? Sannolikt inte på dem vars löner jag och min hustru betalar. Inte ens Svenska Dagbladet kan man lita på. Det är tur att det finns muckrakers i Sverige anno 2012. En gång i tiden var en muckraker den som sökte en journalistisk sanning. Nu finner vi den riktige muckrakern bland dem som söker sanningen i det korrupta vänsterträsket i olika media. Tyvärr flitigt förekommande i det som kallas Sveriges Radio.

En sista fråga – hur kan man avsäga sig SVT, TV 4 och Sveriges Radio. Det som brukar kallas ”must carrie”. Vill inte ha dem, inte betala för dem och definitivt inte låta mina licenspengar gå till politisk propaganda på den extrema vänsterkanten. Och dessutom vill jag veta sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar