torsdag 16 juni 2011

Hysteri


Blir så trött av alla dessa hysteriska utfall och infall i debatten. Trenne allianspolitiker, dock ingen moderat, anser att gårdsförsäljning av alkohol hotar den svenska alkoholpolitiken. Statens Folkhälsoinstitut anser att gårdsförsäljningen hotar, naturligtvis, folkhälsan. Ser framför mig leden av alkoholister och ungdomar som vill köpa svindyra viner från bonden.

I Landskrona har en studentskylt som visar en naken ettåring föranlett en polisanmälan avseende barnpornografibrott.

Hetsen mot rökarna är absurd. Börjar likna hets mot folkgrupp – i ledningen för denna hysteri finns (MP) och (KD).

De svenska börsbolagens styrelser är inte rätt anpassade vad avser kön. Det har skrivits utomordentligt mycket i denna fråga och det har ställts krav på lagstiftning. En fråga som sannolikt bara rör något hundratal kvinnor samtidigt som ingen vågar angripa de verkliga kvinnoproblemen. Men då måste blicken lyftas från de ekboaserade styrelserummen till Rinkeby och Farsta.

En tröst är att den nya ordföranden i Kommunal anser att samverkan med (S) är en tvångströja.

Fotnot

Hysteri (grekiska hysteria, "livmoder"). Termen har sitt ursprung i de gamla grekernas föreställning att livmodern kunde vandra runt i kroppen och förorsaka olika sjukdomsliknande tillstånd. "Hysteri" var fram till 1900-talet läkarvetenskapens benämning på en typ av psykiska störningar, som ansågs vara kvinnliga störningar och därav benämningen "hysterikor" för drabbade kvinnor.

Min personliga åsikt är som alltid att det finns kärringar av båda könen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar